Jätkulennud

Kasulik info reisijatele keda ootab ees ümberistumisega lend - kui transiitlennujaamas asuvad kõik väravad ühes terminalihoones, see tagab teile kindlustunde, et jõuate oma jätkulennule kiirelt ja probleemideta. Kõige paremal juhul kulub teisele lennukile jõudmiseks kuni tund aega (isegi vähem) kuid olenevalt lennujaamast võib kuluda ümberistumisel ka rohkem aega. Näiteks Helsingi lennujaamas (kui lendate Schengeni alast mitte-Schengeni alasse) kulub teisele lennule jõudmiseks ainult 35 minutit. Kui transiitlennujaamas on kaks ja rohkem terminali ning väravad asuvad erinevates terminalihoonetes, peate arvestama, et jätkulennule jõudmiseks kulub rohkem aega.

Transiitlennujaamas

  • Kontrolli enda edasilennu värava numbrit ja väljumise aega lennuinfo ekraanidelt ja liigu otse edasilennu väravasse. Teie jätkulennu väravanumber kuvatakse lennujaama monitoridel, kuid võite täiendava abi saamiseks pöörduda ka jätkulendude registreerimise lauda ("Transit Desk", "Transfer Desk"). Kui teil pole jätkulennu pardakaarti, saab jätkulendude registreerimise laua töötaja selle teile väljastada.
  • Kui lendad Aasiasse, Ameerikasse, Lähis-Idasse, Suurbritanniasse või Venemaale, pead läbima passikontrolli Tallinna Lennujaamas ja transiitlennujaamas.
  • Kui te pole oma pagasit kogu reisi jaoks registreerinud, peate transiitlennujaamas väljavõtmise ala pagasikarussellilt oma pagasi võtma. Seejärel peaksite pagasi jätkulennule uuesti registreerima (on võimalik, et peate läbima tollikontrolli uuesti).

Kui kõik lennud väljastatud ühele piletile, teie pagas registreeritakse kuni sihtkohani. Pagasit peate transiitlennujaamas uuesti välja võtma vaid siis kui lennud väljastatud erinevatel piletitel.

Minimaalsed jätkuajad ehk Minimum Connection Time

Minimaalsed jätkuajad rakenduvad ainult siis, kui kõik lennud on väljastatud samal piletil. Kui teie lennud väljastati erinevatel piletitel, peate broneerima märgatavalt pikema aja jätkulennuks.

Kui lendate ümberistumisega ning lennud väljastatud erinevatel piletitel, veenduge, et teate millised dokumendi- ja viisanõued kehtivad transiitriigis.